Muolaan vaakuna Muolaalaisten seuran kotisivu
Muolaa.fi

Ajankohtaista
Etusivu Ajankohtaista Kartat Kirkko Muistomerkit Linkit Talkoot Myynti
  Ajankohtaista nyt:

TAPAHTUMIA 2013

Juuret Muolaassa tapahtumat
_________________________________________________________________

Tietoa turvallisuudesta kotiseutumatkailijalle (24.3.2011/HV)

Lähin Suomen edustusto on Pietarissa. Sen yhteystiedot ovat:
Suomen pääkonsulaatti (Generalnoje konsulstvo Finljandii) Pietarissa on osoitteessa Preobrazenskaja pl. 4, puh. +7 812 3317600
Virka-ajan ulkopuolella numerosta ilmoitetaan päivystysnumero.

RIKOKSEN UHRINA
Edustusto voi myöntää passin kotimatkaa varten. On järkevää ottaa passista ja viisumista eri paikassa säilytettävä. (Tuoreemmista edustusto voi saada itsekin jäljennöksen)
Edustusto voi neuvoa, miten pankin kautta voi saada rahaa ja myös välittää rahavaroja. Edustusto voi olla yhteydessä pankkiin tai omaisiin talletuksen saamiseksi tai antaa avustusta kotimatkaan takaisinmaksusitoumusta vastaan. On järkevää jättää Suomessa olevalle tilille rahaa.
Edustusto voi auttaa muutoinkin rikoksen uhriksi joutunutta.
Passin katoamisesta pitää tehdä rikosilmoitus paikalliselle poliisille. Vakuutusyhtiöt edellyttävät korvauksen maksamiseksi yleensä, että anastettu omaisuus ja sen arvo on ilmoitettu paikalliselle poliisille. Ota ilmoituksesta ja sen poliisille esittämisestä jäljennöksen itsellesi.
Venäjälle ei aina ole ongelmatonta ilmoituksen tekeminen poliisille. Parempi olisi, jos paikalla olisi ainakin muutamia henkilöitä matkaseurueesta ja joku kielitaitoinen.
Myös vakuutusyhtiö saattaa neuvoa vahinkotilanteessa ja vahinkoilmoitus kannattaa tehdä heti. Edustuston palvelut ovat yleensä maksullisia.

RIKOKSESTA EPÄILTYNÄ
Jos pidätetty tai vangittu pyytää, on vapautensa menettäneestä tehtävä ilmoitus Suomen edustusto. Edustuston edustaja voi käydä tapaamassa pidätettyä ja avustaa asianajajan, oikeusavun ja tulkin saamisessa, mutta ei maksa niistä aiheutuvia kuluja.
Sakot voi saada aiheesta tai aiheetta. Moni konkarimatkailija maksaa perusteettomatkin sakot suurempien ongelmien välttämiseksi.

VÄLITÖNTÄ LÄÄKÄRINHOITOA VAATIVAT SAIRAUDET
Edustusto voi olla yhteydessä sairaustapauksissa vakuutusyhtiöön ja avustaa välttämättömän avun saamisessa.
Tavallisimmin asia hoituu ilman viranomaisapua olemalla yhteydessä vakuutusyhtiöön tai toissijaisesti hakeutumalla omatoimisesti hoitoon joko Suomeen tai paikalliseen sairaalaan.

KULJETUS SUOMEEN
Yleensä vakuutusyhtiö huolehtii kuljetuksen järjestämisestä kiiretapauksissa. Matkavakuutuskortissa on päivystysnumerot.
Mikäli itse tilaa kuljetuksen, niin maksusta on parasta keskustella heti. Asiasta voi myöhemmin neuvotella vakuutusyhtiön kanssa. kansaneläkelaitos korvaa kuljetukset Suomen puolella hyvin pientä omavastuuta lukuun ottamatta. Tätä varten tarvitaan matkamittarilukemat ja aika.
Kuljetuksia Pietarin ja Karjalan alueelta hoitava yritys on ainakin Med Group (www.medgroup.fi).Puhelinpäivystys on auki ympäri vuorokauden puh. +358 400 463 875. Kuljetuksissa on suomalainen henkilökunta ja usein myös omainen voi lähteä saattajaksi.

SAIRAANHOITO VENÄJÄLLÄ
Sairaanhoitoa saa, mutta on järkevä ottaa huomioon erilainen bakteerikanta, kielivaikeudet ja se, ettei jatkohoidossa aina ole helppo selvittää, mitä lääkitystä potilas on saanut jne. Mikäli viisumi tästä syystä vanhenee, voi edustuston avulla pyytää pidennystä.
Vakuutusyhtiöillä saattaa olla sopimuslääkäreitä. Ne selviävät omasta vakuutusyhtiöstä ja sellaisen käyttäminen saattaa olla helpointa hoitomaksun kannalta.
Jos maksaa hoidon itse kannattaa kuitit säilyttää.

Pietarissa voi hakeutua esimerkiksi seuraaviin:

MEDEMin kansainvälinen lääkärikeskus ja sairaala, Ulitsa Marata 6, puh 812-336 3333

Amerikkalainen lääkärikeskus, Nab. reki Moiki 78, puh 812-740 2090

KRIISITILANTEET
Silloin kun on kysymys omatoimimatkasta ja varsinaista matkanjärjestäjää ei ole, on hyvä tehdä matkustusilmoitus ulkoministeriöön ennen matkaa.
Sen voi tehdä
- matkapuhelimella tekstiviestillä numeroon 16358 tai +358 400 358300 lähettämällä esimerkiksi viesti: matkalla 1.2-5.3.2012 Viipuri 18 hlö hotelli Astor.
- sähköpostiosoitteella kpa-10@formin.fi esimerkiksi lähettämällä matka-ajan ja reitin, osallistujien nimilistan ja mukana olevien puhelinten numerot.
- postitse tai faxilla osoite PL 415 00023 Valtioneuvosto, fax 09-16055755

KRIISITIEDOTUS
Ulkoministeriön matkustustiedotteita voi seurata jo ennen matkaa (www.formin.fi). Matkapuhelimeen voi matkan aikana tilata ulkoministeriön lyhyet tilannetiedotukset lähettämällä viestin TILAA VENÄJÄ numeroon 16358 tai +358 400 358300. Matkapuhelinpalveluihin kuuluu myös mobiilisivusto, jonka toimintaan vaadittavat asetukset voi tilata matkapuhelinoperaattorilta. Mobiilisivuston osoite on wap.formin.fi ja palvelu on maksuton. Jos yhteydet kaatuvat ulkoministeriö yrittää tavoittaa ti4edossa olevan matkailijan muilla keinoin.

KUOLEMANTAPAUS
Kuolemantapauksesta on aina ilmoitettava edustustoon. Edustusto voi ilmoittaa vakuutusyhtiöön ja tehdä muuta tarvittavat toimet.
______________________________________________________________________